Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze Şehri’nde İsrail ordusunun geri çekilmesi sonrası Şucaiyye Mahallesi’nde büyük yıkım yaşandı

İsrail ordusunun çekilmesinin ardından Gazze Şehri’nin Şucaiyye Mahallesi’ndeki yıkım dramatik bir şekilde görüntülendi. Birleşmiş Milletler, bölgede her 10 evden 9’unun ya hasar gördüğünü ya da yıkıldığını belirtiyor. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gazze Şehri’nde Yıkım Manzaraları

İsrail ordusunun geri çekilmesinin ardından Gazze Şehri’nde yer alan Şucaiyye Mahallesi’nde büyük bir yıkıma tanık olundu.

Gazze Şeridi’nde, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin uygulanmaya başlamasının ardından, savaş sürecinde meydana gelen yıkımın izlerini silmek adına temizlik çalışmaları başlatıldı. Ancak, Şucaiyye Mahallesi’nde, neredeyse tüm yapılar kullanılamaz hale gelirken, altyapı da ciddi zarar gördü.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’deki her on evden dokuzunun ya ağır hasar gördüğü ya da tamamen yıkıldığı ifade edildi.

Yeniden İnşa Süreci Başlıyor

Yaşanan bu büyük yıkım, bölgedeki yeniden inşa çalışmalarının ne kadar acil olduğunu gözler önüne seriyor. Savaşın etkilerinin halk üzerinde yarattığı ağır yük, hem insanlık dramı hem de altyapı eksiklikleri ile birlikte şu an için hafifletilmesi gerekmektedir.