Antalya’nın Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçe genelinde tütün ve nargile denetimi uygulamaları başlattı. Denetim sonucunda, tütün ve tütün ürünlerini kullanmayan işletmelere teşekkür belgeleri verildi.
Sağlık Bakanlığı’nın kapalı alanlarda sigara içmenin engellenmesi hedefi doğrultusunda, Gazipaşa’da 4207 sayılı yasa kapsamında, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu alanlarda tütün ürünleri kontrol edildi. Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü ve emniyet güçleri, aynı zamanda 4733 sayılı yasanın 8. maddesince nargile hizmeti veren işletmelerde nargilelik tütün mamulü sunum belgelerini ve kapalı alanlarda tütün ürünlerinin kullanılıp kullanılmadığını denetlediler. Ekipler, mekanların “Dumansız Hava Sahası” uyumluluğunu kontrol ederek, işletme sahiplerini sigara içme yasağına dair yasal düzenlemeler konusunda bilgilendirdi.
Denetimlerle ilgili açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, “4207 sayılı yasaya göre, kapalı alanlar ve açılır kapanır sistemli işletmelerin tütün ürünleri yönünden denetimlerini gerçekleştirdik. Ayrıca, yasaklı alanlarda sigara içimi ile ilgili olarak vatandaşların Sağlık Bakanlığı’nın “ALO 184″ iletişim hattını kullanarak şikayette bulunabileceğini belirtmek isteriz. Denetimlere uymayanlara herhangi bir tolerans gösterilmeksizin ceza uygulanacaktır” dedi.
Çelik, yapılan denetimlerde işletme sahipleri ve vatandaşların genel olarak sigara ve nargile yasağına uyduğunu gözlemlediklerini belirterek, işletmelerinin tütün kullanmamasından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen ‘Teşekkür Belgesi’ni takdim ettiklerini de sözlerine ekledi.