Gaziantep’teki Mutlu Kafe, Down Sendromlu Bireylerin Topluma Katkı Sağladığı Bir İş Fırsatı Sunuyor

Gaziantep’teki Mutlu Kafe, down sendromlu bireylere iş imkanı sunarak toplumsal farkındalık yaratıyor. Kafe, çalışan gençlerin özgüven kazanmasını sağlıyor. Kafe yetkilisi Seda Bozkurt, bu projenin toplumda pozitif etki yarattığını vurguladı. Aileler de çocuklarının katkılarından memnun.

Gaziantep'teki Mutlu Kafe, down sendromlu bireylere iş imkanı sunarak toplumsal

Gaziantep’te faaliyet gösteren Mutlu Kafe, down sendromlu bireylere iş fırsatları sunarak toplumsal bilinci artırmaya katkı sağlıyor. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, kafe bünyesinde çalışan gençler, işlerini severek yapmanın ve topluma aktif bireyler olmanın getirdiği mutluluğu paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mutlu Kafe, down sendromlu bireylerin hem toplumsal katkı sağlamasına hem de aile ekonomilerine önemli destekler sunmasına olanak tanıyor. Güler yüzlü hizmetleriyle dikkat çeken çalışanlar, burada çalışmanın kendilerine öz güven ve bağımsızlık kazandırdığını vurguladı. Mutlu Kafe; sadece bir kafe olmanın ötesinde, down sendromlu bireylerin sosyalleşmesi ve ekonomik yaşamda yer almasına olanak tanıyan bir sosyal sorumluluk projeleri ile ön plana çıkıyor. Kafenin sorumlu ismi Seda Bozkurt, “Burada çalışan gençler, kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyor ve topluma katkıda bulunduklarını hissediyorlar. Onların mutluluğu bizim en büyük motivasyon kaynağımız” ifadesinde bulundu.

Bozkurt, “Down sendromlu bireylerin her alanda topluma katılımını arzu ediyoruz. Bugün 21 Mart Down Sendromlular Günü. Birlikte çalıştığımız bu gençlerle beraber olmak oldukça keyifli. Onların her alanda başarılı olabileceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Down sendromlu Fidan Aslan’ın babası Ahmet Aslan ise, “Ailem olarak, Fidan adına çok mutluyuz. Kızım, ev ekonomisine katkı sağlıyor ve topluma faydalı olması bizim için gurur verici. Onunla gurur duyuyoruz” şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Müşteri Hakan Cem, “Bu kafede down sendromlu bireylerin çalışıyor olması harika. Bu tür girişimlerin tüm şehirlerde yaygınlaşması gerekiyor. Down sendromlu bireyler için istihdamda fırsatlar sunulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.