Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziantep’teki Ali Topçuoğlu Lisesi Öğrencileri, Çikolata Üreterek Yılda 3 Milyon TL Gelir Elde Ediyor

Gaziantep’teki Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kurdukları çikolata markasıyla hem meslek öğreniyor hem de yılda 3 milyon TL gelir elde ediyor. Çikolata imalatı yaparak aile bütçesine katkıda bulunan öğrenciler, ileride kendi iş yerlerini açmayı hedefliyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gaziantep’te Genç Çikolata Ustaları Yetişiyor

Gaziantep’te, Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kurdukları markayla birlikte çikolata üretimi gerçekleştiriyor. Bu çabalarından yıllık 3 milyon TL gelir elde etmeyi başarıyor.

Atölyede Geleceğin Ustaları Yetişiyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) desteğiyle oluşturulan çikolata üretim atölyesinde, öğrencilere çikolata yapımına dair kapsamlı eğitimler veriliyor. Gerçekleştirilen bu eğitimler neticesinde, lisenin yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri, çikolata üretimiyle birlikte markaları aracılığıyla ürünlerini satışa sunabiliyor.

Öğrenciler, atölyede büyük bir özveriyle ürettikleri çikolataları, hem kamu kurumlarına hem de özel firmalara pazarlıyorlar. Sosyal medya kanallarından gerçekleşen satışlarla, Türkiye’nin dört bir yanından sipariş alıyorlar.

Günlük 1 Ton Üretimle Ekonomik Katkı Sağlıyorlar

Okulda yapılan çikolata üretimi çeşitlilik gösteriyor; kalıp çikolatalardan özel siparişlere kadar pek çok alternatif bulunuyor. Öğrenciler, döner sermaye üzerinden aylık 6331 TL gelir elde ederek hem ailelerine katkı sağlıyor hem de çikolata ustası olma yolunda ilerliyor. Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, günlük 1 ton seri üretimle devlete yılda 7 milyon TL vergi katkısı sunuyor.

Lise Müdürü Zabit Yılmaz, çikolata atölyesinin öğrencilere çikolata yapımının inceliklerini öğrettiğini ifade ederek, “Amacımız, bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları yetiştirmek” dedi.

Öğrenci Hikayeleri: Gelecek Hayalleri

Öğrencilerden Nisanur Uçsal, çikolata sektöründe meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “Burada aldığım eğitimle kendi iş yerimi açmak istiyorum,” dedi. Diğer bir öğrenci olan Buse Ceyhan ise, “Okulda çikolata yapmayı öğreniyorum. Bu süreç, kendi işimi kurma hevesimi artırıyor,” şeklinde duygularını paylaştı.

Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem gençleri meslek sahibi yapıyor hem de ekonomik katkılar sunarak toplum faydasına önemli bir rol üstleniyor.