Gaziantep’te Motosiklet Denetimi: 38 Sürücüye Ceza, 10 Araç Men Edildi
Gaziantep ilinde yapılan trafik denetimleri, çeşitli ihlalleri tespit eden ekiplerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kentin çevre yolunda sürüş yapan motosikletler üzerinde yapılan dron destekli denetimlerde, 38 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı.
Denetimlerin Ayrıntıları
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İHA Büro Amirliği, çevre yolunda yapılan denetimler sırasında plakasız, sürücü belgesiz ve yetersiz ehliyete sahip olan motosiklet operatörlerini tespit etti. Ayrıca, abartı egzoz kullanan, kask takmayan ve ters yönde yol alan sürücülere de ceza kesildi. Bu kapsamda, toplam 38 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, denetimlerin sonucunda 10 motosiklet de trafikten men edildi.
Ekipler, bu tür denetimlerin ilerleyen günlerde de devam edeceği bilgisini verdi. Bu uygulama, şehir içindeki trafik güvenliğini artırmayı hedefliyor.




