Gaziantep’te kış mevsimi ile beraber, vatandaşlar soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı korunmak amacıyla aktarlara yönelmeye başladı. Soğuk havaların etkisiyle hastalanmaktan kaçınmak isteyenler, zencefil, ıhlamur, hibiskus, zahter ve ada çayı gibi bağışıklık güçlendirici bitkisel ürünlere ilgi gösteriyor. Bu durum, aktarlarda yoğunluğa neden oluyor. Çoğu kişi, kimyasal ilaçlar yerine doğal alternatifleri tercih etmeyi seçiyor. Aktar Semih Sepin, kış mevsiminde özellikle karışım adıyla bilinen kış çayı, zahter çayı ve ıhlamurun dikkat çeken ürünler arasında yer aldığını ifade etti.
Kış aylarında bitki çaylarına olan ilginin arttığını belirten 24 yaşındaki Semih Sepin, “Kış mevsiminde zahter çayına yüksek bir talep söz konusu. Kurulumu son derece basit ve başta ses kısıklığı olmak üzere, soğuk algınlığına karşı etkili olduğu için sıkça tercih ediliyor. Ayrıca, ıhlamur ve ada çayı gibi bitkisel çaylara da ilgi yoğun. Zencefil ile zerdeçalı karıştırıp sabahları tüketenler de bulunmakta. Müşterilerimiz, doğal ürünlere yöneldiği için aktarlara uğrayarak alışveriş yapıyor. Gaziantepliler genellikle zahter çayı ve ıhlamuru tercih ediyorlar. Bu bitki çayları, bronşit, grip, soğuk algınlığı ve iltihaplı hastalıklara karşı faydalı” dedi.
Doğal bitki çaylarının sağlığa olumlu etkilerinin olduğunu ifade eden Ökkeş Kömür, “Geleneksel bitkilerin insan vücuduna uyum sağlaması nedeniyle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan korunmak adına doğal bitki çaylarını tercih ediyoruz. Bütün vatandaşlara bu doğal bitki çaylarını kullanmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.