Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gaziantep’te Siber Dolandırıcılık Operasyonu: 32 Şüpheli Yakalandı, 4’ü Tutuklandı

    Gaziantep’te jandarma, siber dolandırıcılıkla 24 kişiyi 1 milyon 83 bin TL dolandıran 32 şüpheliyi yakaladı. Yapılan operasyonda, şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, dijital materyallere el konuldu.

    Gaziantep'te jandarma, siber dolandırıcılıkla 24 kişiyi 1 milyon 83 bin

    Gaziantep’te Siber Dolandırıcılık Operasyonu

    Gaziantep’te gerçekleştirilen bir operasyonda, siber dolandırıcılık yöntemleriyle 24 vatandaşı toplamda 1 milyon 83 bin TL dolandıran 32 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 4’ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Dolandırıcıların Yöntemleri ve Yakalanmaları

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iş birliğiyle siber dolandırıcılık olaylarının önünü almak amacıyla Mayıs ayında birçok operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sırasında internet üzerindeki araç satış ilanları, telefon ve çeşitli ev eşyalarının satışının yanı sıra icra dosyalarını kapatabileceği vaadiyle toplamda 24 kişiden 1 milyon 83 bin TL çalan 32 şüpheli tespit edilerek yakalandı.

    Yapılan adli arama neticesinde, şüphelilerin adreslerinden çeşitli dijital materyaller ve telefonlar ele geçirildi.

    Olayla ilgili olarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, mahkemeye çıkarılarak tutuklandı ve cezaevine gönderildi.