Gaziantep'te Mali Suçlara Yönelik Büyük Operasyon

Gaziantep merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı döviz giriş-çıkışı yaparak ve yüksek tutarlı faturalar üzerinden haksız KDV iadeleri alarak devleti zarara uğratan 34 şüpheli tespit edildi. Bu şüphelilerden 28'i gözaltına alındı, diğer 6'sının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yüksek Tutarlar ve Malvarlığına El Konuldu

Operasyon sonucunda, şüphelilere ait hesaplarda 13 milyar 760 milyon TL'yi aşan para hareketi belirlendi. Ayrıca, yaklaşık 570 milyon TL değerindeki taşınır ve taşınmaz malvarlığına el konuldu.

Bakan Gürlek'ten Açıklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, operasyon hakkında sosyal medya üzerinden bilgi verdi. Bakan Gürlek, “Yasa dışı yollarla ülkemize getirilen dövizlerin çeşitli kişi ve şirketler üzerinden yurt dışına usulsüz şekilde çıkartıldığı ve yüksek tutarlı faturalar üzerinden haksız KDV iadeleri alındığı tespit edildi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AJANS