Gaziantep’te Kadir Gecesi’ne Özel Düzenlenen “İlla Edep” Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Nurullah Genç’in katıldığı “İlla Edep” söyleşisini yoğun ilgiyle düzenledi. Şair, edep kavramının derinliğini ve insan ilişkileri üzerine düşüncelerini paylaştı. Etkinlik, şiirler ve sohbetle sona erdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Nurullah Genç'in katıldığı "İlla

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Kadir Gecesi’ne özel düzenlenen Nurullah Genç’in “İlla Edep” söyleşisiyle Gazi şehrin halkından büyük ilgi gördü.

Ramazan ayı boyunca Festivaller Parkı’nda yer alan Ramazan Sokağı’nda gerçekleşen etkinlikler, Kadir Gecesi özel programıyla devam ederken, önemli şair Nurullah Genç, Gazianteplilerle bir araya geldi. Etkinlik, katılımcılardan birinin Genç’ten “Uyan Artık Yiğidim” şiirini okumasını istemesiyle start aldı. Sonrasında, Genç, “Nereden Bileceksiniz” şiirini dinleyicilere sundu.

Şiirlerin ardından “edep” kavramı üzerine bir konuşma yapan Genç, edebin sadece utanma duygusuyla sınırlı olmadığını belirtti ve “Edep kelimesi, genellikle dar bir çerçeveye soktuğumuz bir terim değildir. Yüz kızartıcı bir eylemle ilgili olmanın ötesinde, tüm ölçüsüzlüklerimizi kapsayan geniş bir anlam taşır. Edep terimi, Arapça kökenli olup, yüzyıllar önce Araplar tarafından ölçülülük, nezaket ve zarafet anlamında kullanılmıştır. Haddi bilmek de edebin önemli bir boyutudur.” şeklinde konuştu.

Dünyanın geçici yapısına dikkat çeken Genç, “Bir şeyin sonunun olacağının farkındaysanız, o şeyle ilgili mutlaka bir son hesabı yapmalısınız. Örneğin, bir bina inşa ediliyorsa, o binanın ömrü hakkında mutlaka bir değerlendirme yapılmalıdır. Ancak insan, ömrünün sona ereceğini bilmesine rağmen hesap yapmıyor.” dedi.

Söyleşi, Nurullah Genç’in insan ilişkileri üzerine tartışmaları ve seslendirdiği şiirleriyle sona erdi.