Gaziantep’te engelli bir bireyin sahip olduğu kuruyemiş dükkanında, tırnakçılık yöntemiyle gerçekleştirilen bir dolandırıcılık olayı güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi, alışveriş yaptıktan sonra aldığı para üstü içerisinde yer alan 100 TL’yi cebine almak suretiyle hileli bir işlem gerçekleştirdi.
Olay, Şehitkamil ilçesindeki Gazikent Mahallesi’nde bulunan küçük bir kuruyemiş dükkanında yaşandı. Engelli bir esnafın işlettiği dükkana gelen dolandırıcı, 200 TL vererek alışveriş yaptı. Esnaf para üstünü verirken, dolandırıcı hile ile 100 TL’yi gizlice cebine koyup, ardından eksik para üstü talebinde bulundu.
Bu anlar, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alındı. Görüntülerde, dolandırıcının alışveriş yaparak dükkanın içine girdiği, para üstünü aldıktan sonra arkasını dönüp 100 TL’yi cebine koyduğu ve ardından esnaftan tekrar para istediği anlar görülüyor.
Başına gelen olayı aktaran esnaf Alpyürük, “Geçtiğimiz günlerde iş yerimde kasada duruyordum. Eniştem ve bir arkadaşım içeride tadilat yapıyordu. Bu esnada, düzgün bir görünüşe sahip bir kişi içeri girdi. Bana 200 TL verip bir soda istedi. Sodayı dolaptan alıp, yerine 190 TL para üstü verecekken ilk olarak elime 100 TL almıştım. Bu sırada dolandırıcı kapıya yöneldi fakat hemen geri dönerek, ‘Ben size 200 TL verdim değil mi?’ diye sordu. Ben de tereddütle ‘Evet’ dedim. Ardından, ‘Siz bana 90 TL verdiniz’ diye ekledi. O anda ne yapacağımı bilemedim, ama 100 TL için tartışmanın doğru olmadığını düşünerek yine de kendisine 100 TL daha verdim” şeklinde konuştu.
Hemen ardından durumu fark ettiğini belirten Alpyürük, “Kişi dükkanın dışına çıktığında içimde bir şüphe belirdi ve kamera kayıtlarını izledim. Kayıtları incelediğimde, şahısın 100 TL’yi cebine koyduğunu açıkça gördüm. Bu durum beni hem üzdü hem de düşündürdü. Çünkü mesele yalnızca maddi değil, aynı zamanda büyük bir ahlaki sorun. O kişinin bu davranışı ne onu zengin, ne de beni fakir kılar. Şükürler olsun ki, iş yerimiz aylık 1 milyon TL’nin üzerinde ciro yapıyor. Ama asıl konu para değil, karakter meselesi. Sonrasında o kişinin ailesi benimle irtibata geçti ve çok mahcup olduklarını ifade ettiler, 100 TL’yi geri ödemek için IBAN talep ettiler. Ancak ben, böyle olayların çevredeki diğer esnaflar tarafından dikkatlice göz önünde bulundurulması gerektiğini ve başkalarının daha büyük rakamlarla benzer bir durum yaşamaması adına durumu paylaşma gereği hissettiğimi söyledim” diye ekledi.