Gaziantep’te Yeni Jandarma Karakolu Temeli Atıldı
Gaziantep’te, BÜSEM Jandarma Karakol Komutanlığı için hizmet binasının temeli törenle atıldı.
Bu etkinlik, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ile Fıstıkçılar Kooperatifi arasında, 14 Mart 2024 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirildi. Tören, Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı olan bu yeni hizmet binasının temelini atmak için önemli bir adım oldu.
Törene birçok önemli isim katıldı. Bunlar arasında Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş gibi yetkililer yer aldı. Ayrıca, Şahinbey ve Şehitkamil kaymakamları ile İl Emniyet Müdürü de etkinlikte bulundular. Fıstıkçılar Kooperatifi Başkanı Hızır Arıkök’ün de aralarında bulunduğu kooperatif üyeleri ise programda yerlerini aldı.
Yeni yapılacak olan Büsem Jandarma Karakol Komutanlığı, 1.000 metrekarelik bir alana inşa edilecek ve toplamda 27 bağımsız bölümden oluşacak. Bina, 1.300 metrekarelik bir oturum alanına sahip olacak. Törende söz alan Tümgeneral Halil Şen ise, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Gaziantep’in güvenliği için insan merkezli, çözüm odaklı ve hukuka dayalı hizmet anlayışımızı sürdürmekteyiz. İnşa edilecek karakol, vatandaşlarımızın güvenliğine önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından, karakolun temeli atıldı ve bu önemli proje için ilk adım atılmış oldu.