Gaziantep’te Buğday Tarlalarında Yangın Faciası
Gaziantep’in Araban Ovası’ndaki 8 farklı buğday tarlasında meydana gelen yangında, 2 bin dönüm tarımsal alan alevlere teslim oldu. Yangın, ekiplerin zamanında müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürüldü, ancak yangında 20 keçinin telef olduğu, birçok keçinin de yaralandığı bildirildi.
Yangının Sebebi Henüz Bilinmiyor
Edinilen bilgilere göre, Araban Ovası’nda bulunan bu tarlalarda, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü bir yangın başlamış. Rüzgarın da etkisiyle ateş, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının başlamasıyla birlikte, ilk müdahalenin traktörleriyle yapıldığı öğrenildi. Olayın büyümesinin ardından durumu itfaiye ekiplerine ileten vatandaşlar, acil yardım talep etti. İhbar sonrası, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangın, vatandaşlar ve ekiplerin gayretleri ile söndürüldü.
Araban Ziraat Odası’ndan Açıklama
Yangın alanında incelemelerde bulunan Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, tahribatın boyutuna dikkat çekerek, alevlerin 2 bin dönüm ekili araziyi yok ettiğini ve olay sırasında yangının etkisi altında kalan 20 keçinin hayatını kaybettiğini, birçok keçinin de yaralandığını ifade etti.
Yangın ile ilgili başlatılan kapsamlı bir soruşturmanın sürdüğü aktarılırken, yetkililer sebebin belirlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor.