Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gaziantep’te Avrupa Günü Etkinliği: Başkan Fatma Şahin Barış ve Birlik Mesajı Verdi

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Günü etkinliğinde AB’nin ortak projelerine vurgu yaptı ve Gaziantep Modeli’nin barışa katkısını dile getirdi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Thomas Hans Ossowski ise şehrin dayanıklılığını övdü. Gaziantep, Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir rol oynamakta.

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Günü etkinliğinde AB'nin

    Gaziantep’te Avrupa Günü Kutlamaları

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle düzenlenen 2025 Avrupa Günü programında Başkan Fatma Şahin ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski medya ile bir araya geldi.

    Barış İçin Gaziantep Modeli

    Toplantının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Başkan Şahin, Gaziantep Modeli’nin AB’nin temel değerleriyle örtüştüğünü belirtti. Bu modelin dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunabileceğini ifade eden Şahin, “İnsani değerlerle dolu bir dünya arzuluyoruz” diyerek barış çağrısını yineledi.

    Euro Prize Ödülü’ne Vurgu

    Toplantıda AB’nin yürüttüğü projelere ve Gaziantep’teki iş birliklerine de değinildi. Büyükelçi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı Euro Prize Ödülü’nün önemine dikkat çekerek Başkan Şahin’i tebrik etti.

    Birlikte Yaşama Vurgusu

    Ev sahipliği yapan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Modeli’nin AB için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti. “Terörsüz Türkiye” konusunu gündeme getiren Şahin, Gaziantep’in bu amacın en iyi uygulayıcılarından biri olduğunu dile getirerek, “Farklılıklarımıza rağmen birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz” ifadelerini kullandı. Şahin, empati ve anlayışın önemine vurgu yaparak, “Çocukların hayatı her şeyin önündedir” dedi.

    Türkiye ve AB İlişkileri Üzerine Değerlendirme

    Şahin, “Avrupa Birliği hedefi, ülkemiz için büyük bir amaçtır. Euro Prize gibi başarılarla Türkiye-AB ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalıyız” açıklamasında bulundu ve Gaziantep Modeli’nin dayanışmanın önemini vurgulayarak Türkiye’nin geleceği için ilham verici bir örnek oluşturduğunu aktardı.

    Gaziantep’in Durumu

    AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, Gaziantep’in Türkiye’nin bir ışığı olduğunu belirtti ve “Bu ödülü kesinlikle hak ettiniz” diyerek düşüncelerini aktardı. Gaziantep’in geçmişte gösterdiği dayanıklılığın altını çizen Ossowski, Türkiye’nin her zaman Avrupa Birliği’nin önemli bir bileşeni olduğunu vurgulayarak, ortak projelerin geliştirilmesi için yakın iş birliği çağrısında bulundu.

    Programda Gaziantep Vali Yardımcısı İlker Eker ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de söz alarak, AB-Türkiye ilişkilerinin önemine değindiler. Basın mensuplarının soruları da yanıtlanarak program sona erdi.