Gaziantepli Halterci Harun Algül, Moldova’daki Avrupa Şampiyonası’nda Altın Madalya Kazanarak Hedeflerini Olimpiyatlarda Şampiyonluk İle Belirledi

Gaziantepli milli halterci Harun Algül, 2025 Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanırken, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda altın hedefliyor. Amcasının izinden giden Algül, birçok başarıya imza attı. Antrenörü Murat Özaslan ise kısa sürede elde ettiği derecelerle gurur duyduğunu belirtti.

Gaziantepli milli halterci Harun Algül, 2025 Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın

Gaziantep’li milli halterci Harun Algül, Moldova’da gerçekleştirilen 2025 Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Halterdeki kariyerine amcasının izinden yürüyerek başlayan Algül, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda şampiyonluk hedeflediğini ifade etti.

22 yaşındaki başarılı sporcu Harun Algül, 2025 Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda 112 kilogram koparmada altın madalya kazandı ve silkmede 129 kilogram ile yedincilik, toplamda ise 241 kilogram ile beşincilik elde etti. 2023 yazında Romanya’daki Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda üç altın madalya kazanarak şampiyon olan Algül, Olimpiyatlar’dan da altın madalya ile dönmeyi amaçlıyor.

Haltercilik kariyerine amcası sayesinde adım atan Algül, “Küçükken amcam İsmet Algül, halterde büyük başarılar elde etti, beni de bu spora teşvik etti. 8 yıldır bu branşla ilgileniyorum. Üç farklı ülkede madalya kazandım; Romanya’daki Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 3 altın ve Polonya’daki U23 Şampiyonası’nda bir altın elde ettim. Şimdi ise Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı kazandım” dedi.

Başarılı sporcu, bayrağını uluslararası müsabakalarda dalgalandırmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, “Zorlu dönemler geçirdim; maddi sebeplerden ötürü çaycılık, markette çalışma gibi işler yaptım ama asla pes etmedim. Ailem, antrenörlerim ve dostlarım bana destek oldu. Ülkem için madalya kazandığım için gururluyum, bu duygu tarifi mümkün değil” şeklinde konuştu.

2028 Los Angeles Olimpiyatları’na katılmanın en büyük hayali olduğunu dile getiren Algül, “Olimpiyatlar, herkesin hedefi. Ben de 2028 yılında katılmayı ve altın madalya almayı arzuluyorum. Inşallah sakatlık yaşamadan güzel bir hazırlık dönemi geçirip Türkiye’yi orada da temsil edeceğim” ifadelerine yer verdi.

Antrenörü Murat Özaslan, Algül’ün başarılarıyla gurur duyduğunu ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde onunla çalışmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu vurguladı, “Harun, haltere geç başlamasına rağmen kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkat çekti ve ülkemizi uluslararası alanda temsil etti” dedi.