Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazetecilere Yönelik Sopalı Saldırı Girişimi Kocaeli’de Engellendi

Kocaeli’de gazeteciler Hakan Süer ve Abbas Çakar, yayımladıkları haber sonrası tehdit aldı ve sopalı saldırı girişimine uğradı. Polis müdahalesiyle engellenen olay, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı ve faillerin hukuki süreçte takipçisi olunacağı belirtildi.

Kocaeli'de gazeteciler Hakan Süer ve Abbas Çakar, yayımladıkları haber sonrası

Gazetecilere Yönelik Sopalı Saldırı Girişimi Engellendi

Kocaeli’de, habercilik faaliyeti sebebiyle tehdit edilen gazeteciler Hakan Süer ve Abbas Çakar’a saldırı girişimi, güvenlik güçleri ve esnafın çabasıyla durduruldu.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE), bölgedeki bir haber platformunun yöneticileri olan Süer ve Çakar’a karşı geliştirilen şiddet eylemini kınadı. Cemiyetin yaptığı resmi açıklamada, her iki gazetecinin yayımlamış oldukları bir haber sonrası ilk olarak telefonla tehdit edildikleri, ardından ise bir pusu ile karşılaştıkları ifade edildi. Bu durumun hemen sonrasında gazetecilerin durumu fark ederek emniyet güçlerine bilgi vermesi üzerine, olay yerine sevk edilen polis ekipleri, şüpheli C.K. ve A.K.’yi sopalarla birlikte gözaltına aldı. Gözaltı sırasında, şahısların agresif tutumlarını sürdürdükleri de belirtildi.

Basın Özgürlüğüne Yapılan Saldırının Cevapsız Kalmayacak

Yaşanan bu saldırı girişiminin basın özgürlüğü ve kamuoyunun haber alma hakkı için büyük bir tehdit oluşturduğuna değinilen açıklamada, “Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak bu organize şiddeti en sert şekilde lanetliyoruz. Meslektaşlarımızın yanındayız ve olayın hukuki sürecini yakından takip edeceğiz. Faillerin adalet önünde hesap vermesi için gereken tüm adımları kararlılıkla atacağız.” denildi.

Ayrıca, gazeteciler Hakan Süer ve Abbas Çakar’a geçmiş olsun dilekleri iletildiği bilgisi paylaşıldı.