Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Euroleague’de Dominasyon Sergiledi
Galatasaray, Kadınlar Euroleague B Grubu’ndaki son karşılaşmasında Macar temsilcisi Sopron’u 104-54’lük skorla mağlup ederek, grup aşamasını namağlup tamamlayarak bir üst tura yükseldi.
Maçın Ayrıntıları
Karşılaşma, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşti. Hakem triosu Esperanza Mendoza, Igor Esteve Malmierca ve Konstantinos Marinakis Megaklis’tan oluştu.
Galatasaray’ın öne çıkan oyuncularından Dorka Juhasz, 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Elif Bayram 13, Awak Kuier ise 17 sayıyla takıma önemli katkı sağladı. Diğer oyuncular da ekibin galibiyetine katkıda bulunarak, takım oyununu ön planda tutmayı başardı.
Sopron ise karşılaşmada Zsuzsanna Sitku ile 15 sayı üretirken, takımın diğer oyuncuları anlamında verimlilik açısından oldukça zor anlar yaşadı. Takımın başında bulunan teknik direktör David Gaspar, karşılaşmanın başından itibaren üstünlüğü elden geçirmekte zorlandı.
Periyotlar
Maçın periyotları ise şu şekilde sonuçlandı: İlk periyot 31-15, devre 58-28 ve üçüncü periyot 82-39’luk skorlarla tamamlandı. Bu galibiyet, Galatasaray’ın özgüvenini artırırken, grup aşamasında gösterdiği performansla dikkat çekti. Tüm takımın uyum içinde oynaması, bu sonuçta büyük rol oynadı.
Başantrenör Fırat Okul’un liderliğindeki team, Euroleague 2. turuna moral depozito ile ilerliyor.


