Gaziantep'te Fırtına Etkisi

Gaziantep Valiliği, fırtınada hasar gören kent merkezi ve Nizip ilçesindeki toplam 24 okulda eğitim-öğretime 2 ile 3 gün ara verildiğini açıkladı.

Hasar Tespit Çalışmaları

Gaziantep'te etkili olan fırtınanın ardından, kent merkezi ile Nizip ilçesindeki birçok okulda hasar meydana geldi. Valilik açıklamasında, “3 Mayıs 2026 Pazar günü yaşanan şiddetli yağış, fırtına, dolu ve sel taşkını nedeniyle bazı okullarda hasar oluşmuştur. Toplam 61 okulda mühendisler tarafından yerinde inceleme yapılmıştır” denildi.

Tadilat Süreci

Yapılan değerlendirmeler sonucunda bazı okullarda tadilat işlemlerinin tamamlandığı, diğer okullar için ise geçici taşınma veya kısa süreli tadilat yapılması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, 5 Mayıs 2026 tarihinden itibaren 23 okulda 2 gün, 1 okulda ise 3 gün eğitim öğretime ara verileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi