Veysel Fırat'tan Değerlendirme

Demokrat Eğitimciler Sendikası ve AL-KON Genel Başkan yardımcısı Veysel Fırat, son yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zorunlu eğitim uygulamasının eğitimde kaliteyi düşürürken, asayiş olaylarını artırdığını belirten Fırat, “Milli Eğitim Bakanlığı, herkesin okumak zorunda olmadığı gerçeğine gözlerini kapatarak politika geliştirirse daha çok üzücü olaylar yaşarız” dedi.

Eğitimde Kalite Sorunu

Fırat, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırılara dikkat çekerek, zorunlu eğitim olmaması halinde bu öğrencilerin okul sıralarında olamayacaklarını ifade etti. “Bu olayların müsebbibinin ne olduğunu anlamamız için fazla düşünmemize gerek yoktur. Zorunlu eğitim 5 yıla düşmeden bu gibi menfur olayları daha çok görürüz” dedi. Temel eğitimde öğrenciyi sınıfta bırakamadıklarını vurgulayan Fırat, kanun ve yönetmeliklerin sınıfta öğrenci bırakmayı neredeyse imkansız hale getirdiğini belirtti.

Eğitimde İki Farklı Grup

Fırat, konuşmasına şöyle devam etti: “Devamsız olan öğrenciyi bile sınıf tekrarı yaptırmak çok zor. Hal böyle olunca her türden öğrenci 18 yaşına kadar eğitim sisteminde kalabiliyor. Eğitim almak isteyenin ortamını bozuyoruz. Eğitim almak isteyen öğrenci ile eğitim almak istemeyen öğrenciyi aynı ortama sokarak eğitimde kaliteyi, okullarda asayişi bozuyoruz. Okumak istemeyen çocuk davranışsal yönden kötü örneklem oluyor. Eğitime ilgisi olmayan öğrenci, ilgi çekebilmek için aykırı davranışlar sergilemeye başlıyor. Bu aykırı davranışların birçoğunu biz okulda tolere edebiliyoruz ama bazılarını da tolere edemiyoruz, tüm ülke duyuyor. Bu şartlar altında eğitimde kalite beklemenin mümkün olmaz.”

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi