Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ’da 28 Milyon TL’lik Hibe Desteği Programını Tanıttı

Elazığ Valiliği’nde toplanan Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelere yönelik 28 milyon TL hibe desteği programını açıkladı. Vali Numan Hatipoğlu, sosyal kapsayıcılığı ve sürdürülebilir kalkınmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı, bölge valileri ve resmi kurum temsilcilerinin katılımıyla Elazığ Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmeler için 28 milyon TL bütçeye sahip yeşil dönüşüm yatırımları hibe desteği programı tanıtıldı.

Toplantının İçeriği ve Katılımcılar

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu’nun Temmuz ayı toplantısı, Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlık ederken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Genel Meclisi başkanları ve FKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Şirin Budancamanak katıldı. Vali Hatipoğlu, toplantıda TRB-1 bölgesinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelere, kooperatifler ve üretici birliklerine yönelik 28 milyon TL’lik hibe destek programını duyurdu. Hatipoğlu, “Bu program ile birlikte sosyal kapsayıcılığı ön plana çıkararak, bölgesel ekonomik direnci güçlendirmeyi hedefliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı

Aynı zamanda, toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’na da değinildi. Vali Hatipoğlu, “Toplantımızda, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelerin sanayi, turizm ve kırsal kalkınma alanlarındaki yeşil dönüşüm projelerinin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen 28 milyon TL bütçeli hibe desteği programının detaylarını inceledik. Tüm potansiyel başvuru sahiplerini bu programdan yararlanmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Vali, ayrıca bu programın, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve yerel istihdamı artırmak açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı