Fethiye’de Hava Oyunları Festivali’nde Yamaç Paraşütü Kazası: Polonyalı Bir Kişi Hayatını Kaybetti

1 Min Read

Fethiye’de Yamaç Paraşütü Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Uluslararası Fethiye-Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali esnasında üzücü bir kaza yaşandı.

Festival sırasında Babadağ’ın bin 700 rakımındaki pistten tandem uçuş gerçekleştiren Polonya vatandaşı Mark Daniel’in bulunduğu yamaç paraşütü, pilot M.G.T. ile beraber, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kontrolden çıkarak ağaçlık bir alana düştü.

Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesinin ardından, bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yönlendirildi. Ancak, ulaşımın oldukça zor olduğu sarp ve kayalık arazide kurtarma işlemleri için Aydın Filo Komutanlığı’na ait bir askeri helikopter de devreye sokuldu.

Ekiplerin büyük çabaları sonucunda olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri, Polonya vatandaşının hayatını kaybettiğini tespit etti. Öte yandan, paraşüt pilotu M.G.T.’nin durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili olarak inceleme başlatıldığı bildirildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version