**Fatih Altaylı’dan ‘Cumhurbaşkanını Tehdit’ Suçlamasına Cevap**
Cumhurbaşkanına yönelik tehdit suçlamasıyla tutuklanan ünlü gazeteci Fatih Altaylı’nın ifadesi gün yüzüne çıktı. Altaylı, yaptığı açıklamada, kendisi hakkında oluşturulan algının yanlış olduğunu belirtti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Başlattı
Fatih Altaylı, kendi Youtube kanalında yayınladığı bir videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak tehditvari ifadeler kullandığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturmanın ardından tutuklandı. Hakimlik ifadesine göre, Altaylı, gözaltına alındıktan sonra İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilerek yargı önüne çıkarıldı.
Yetkililere ‘Tehdit Etmedim’ Dedi
Marmara Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Fatih Altaylı, ifadesinde, “Burada kesinlikle Cumhurbaşkanına bir tehdit veya tehdit algısı yaratacak bir beyanım yoktur” diyerek söz konusu videodaki amacının yalnızca tarihsel bilgi sunmak olduğunu vurguladı. Altaylı, eleştirinin tarihsel bir bağlamda yapılabileceğini, bunun da bilim insanları tarafından daha önce dile getirildiğini belirtti.
Kesitlerden Oluşan Videolarla Yanlış Anlaşıldım
Altaylı, savcılığa sunduğu USB’deki videoların orijinallerinin izlenilmesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 3 dakikalık videonun açıklayıcı nitelikte olduğunu ifade eden Altaylı, “Diğer 30 saniyelik video ise kesitlerden oluşturulmuş ve sanki tehdit ediyormuşum algısı yaratmak için kamuoyuna sunulmuştur” dedi.
Altaylı, suçlamaların maddi unsurlarını taşımadığını tekrarlayarak, eleştiri hakkını kullandığını ve tehdit amaçlı bir eylemde bulunmadığını belirtti.
Bu gelişmeler, Altaylı’nın tutukluluğuna neden olan süreçte dikkat çekici bir boyut kazandırdı.