Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fas Açıklarında Mahsur Kalan Sinoplu Kaptan Ayhan Can ve Mürettebatı Kurtarıldı

Fas açıklarında mahsur kalan Sinoplu Kaptan Ayhan Can ve ekibi, Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in girişimleriyle kurtarıldı. Gemiciler, sağlık kontrollerinin ardından Fas Dakha Limanı’na ulaştı ve kısa sürede Türkiye’ye dönmeleri bekleniyor.

Fas açıklarında mahsur kalan Sinoplu Kaptan Ayhan Can ve ekibi,

Fas Açıklarında Mahsur Kalan Gemiciler Sağ Salim Karaya Ulaştı

Sinoplu Gemi Kaptanı Ayhan Can ve mürettebatı, Fas açıklarında mahsur kaldıktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nın, Fas’taki Büyükelçiliğin ve gemi şirketinin koordinesiyle karaya çıkarıldılar.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in yaklaşık bir haftadır sürdürdüğü yoğun görüşmeler ve çabalar neticesinde, Sea Seal isimli gemide bir aydan fazla bir süre kurtarılmayı bekleyen Ayhan Can ve ekibi, gönderilen kurtarma botu sayesinde gemiden tahliye edilerek Fas’ın Dakha Limanı’na ulaştırıldı. Burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından, gemi crew’ının sağlıklarının iyi olduğu rapor edildi.

Kaptan Ayhan Can ve ekibinin uzun bir aradan sonra karaya çıkmasının mutluluğunu paylaşan Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile iletişime geçerek kaptan ve mürettebatın durumuna dair bilgi aktardı.

Kaptan Can ve ekibinin, en yakın zamanda Türkiye’ye döneceği öğrenildi.