Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oldu ve Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye Geçişini Eleştirdi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili olarak seçildi. Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçmesini eleştirerek, böyle bir durumun Aydın halkı tarafından affedilmeyeceğini vurguladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi CHP

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Grup Başkan Vekili Oldu

Kuşadası’nın Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili olarak atandı.

Aydın’a gelen CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ve CHP Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, parti içindeki gelişmeleri tartışmak üzere yerel partililerle bir araya geldi. Toplantıya; CHP Aydın İl Örgütü Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, parti yöneticileri ve meclis üyeleri de katıldı. Görüşmelerin ardından Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup oluşturulması kararı alındı ve Ömer Günel, yeni görevi için seçildi. Atama, CHP Aydın İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Kamuoyunu bilgilendiren basın toplantısında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye katılacağı yönündeki haberler üzerine, Ömer Günel bir açıklama yaptı. “Özlem Çerçioğlu, 25 yıl boyunca CHP’nin destekçisiydi. Başka bir partiye geçeceğine inanmıyordum, ancak şimdi görüyoruz ki bu gerçekleşiyor” dedi. Özlem Çerçioğlu’nun, geçmişte eleştirdiği AK Parti’ye geçişinin kendisini derinden rahatsız ettiğini vurguladı.

Günel, “Aydın halkı bu durumu asla unutmayacaktır” diyerek, Özlem Çerçioğlu’nun mücadelesini bırakıp başka bir partiye geçmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. “Eğer halkın ve CHP’nin oylarıyla seçildiyseniz, başka bir partiye geçtiğinizde o makamdan istifa etmelisiniz” diyerek, geçmişte benzer durumlarda istifa çağrısı yapan Çerçioğlu’na atıfta bulundu. Günel, “Özlem Çerçioğlu’nun bu yetkilerden ayrılması gerekmektedir. Bizler CHP grubunda yer alan arkadaşlarla birlikte Aydın halkının haklarını korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.