Faruk Acar’dan Açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, “Bursa’daki bir okuldan 36 tam puanlı öğrenci çıktığı yalanı, bilinçli bir dezenformasyon kampanyasının ürünüdür. Bu yalanı dolaşıma sokanlar, 13-14 yaşlarındaki çocuklarımızın başarılarına iftira atarak onların psikolojileriyle oynamıştır” dedi.
LGS Sınavı Sonuçları
Acar, Bursa’da aynı okuldan 36 öğrencinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tam puan aldığı iddiası ile ilgili açıklamalarda bulundu. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından imam hatip liselerinden 63 öğrencinin tam puan aldığı bilgisi üzerine, bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğu ve bu sebeple yalan bir iddiayı piyasaya sürdüklerini vurguladı. Acar, “Oysaki Bursa genelinde tam puan alan öğrenci sayısı 20’dir.” açıklamasında bulundu.
İmam Hatip Okullarına Yönelik Saldırılar
Bu çarpıtma girişiminin, imam hatip okullarına karşı sürdürülen ideolojik saldırıların yeni bir parçası olduğunu belirten Acar, “Başarının önünü kesemeyenler, iftirayla itibarsızlaştırma yoluna gitmektedir.” dedi. Acar, kamuoyuna gerçekleri çarpıtanlara değil, belgeyle ve başarıyla konuşanlara kulak verilmesi gerektiğini belirterek, “İmam hatip okulları, diğer tüm okullarımız gibi bu milletin değeridir. Sahipsiz değildir” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı