**Eyyübiye Belediyesi Zabıta Ekipleri, Son Kullanma Tarihi Geçmiş Tavuk Etine El Koydu**
Eyyübiye’de Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri denetimler sırasında bir lokantada 183 kilogram son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti buldu. Sağlık açısından tehlike yaratabilecek durumda olan bu ürünler, imha edilmek üzere zabıta ekipleri tarafından alındı.
**Denetimlerde Neler Tespit Edildi?**
Ekipler, gerçekleştirdikleri incelemelerde, tavuk yanı ürünlerin kullanılarak kebaplık kıyma yapıldığını belirledi. Kıyma işlemi sırasında, kokuşmuş tavukların ambalajlarından çıkarılarak dolapta bekletildiği ve son tüketim tarihleri geçmiş paketlerin ise kıyma yapmak amacıyla saklandığı tespit edildi. Ayrıca, müşteriye sunulmayan tavukların da çalışmayan fırında bekletildiği ortaya çıktı. Tüm bu bulgular sonrasında, işyeri sahibi hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı.
**Denetimler Devam Ediyor**
Zabıta ekipleri, sadece lokantalarla sınırlı kalmayarak; pazar yerleri, marketler, kasaplar ve okul kantinleri gibi birçok farklı alanda da sıkı denetimlerini sürdürüyor. Aynı zamanda, binlerce öğrencinin alışveriş yaptığı okul kantinlerinde de gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin devam ettiği bildirildi. tüketici sağlığına zarar verebilecek durumlara karşı, zabıta ekipleri göz açtırmıyor.
ŞANLIURFA’DA TARİHİ GEÇMİŞ 183 KİLO TAVUK ETİNE EL KONULDU
ŞANLIURFA’DA TARİHİ GEÇMİŞ 183 KİLO TAVUK ETİNE EL KONULDU
ŞANLIURFA’DA TARİHİ GEÇMİŞ 183 KİLO TAVUK ETİNE EL KONULDU
ŞANLIURFA’DA TARİHİ GEÇMİŞ 183 KİLO TAVUK ETİNE EL KONULDU
ŞANLIURFA’DA TARİHİ GEÇMİŞ 183 KİLO TAVUK ETİNE EL KONULDU