Eyüpsultan’da Özel Eğitim Sınıfı Yenilenerek Hizmete Açıldı: Vali Gül’den Önemli Açıklamalar

2 Min Read

Eyüpsultan’da Özel Eğitim Sınıfı Yenilendi

İstanbul Çocukları Vakfı tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Çocuklar, Mutlu Sınıflar” projesi kapsamında, İstanbul genelinde planlanan 100 özel eğitim sınıfından biri Eyüpsultan’daki Dede Korkut Ortaokulu’nda açıldı. Önceden bulunan özel eğitim sınıfı, tamamen yenilenerek özel eğitim gereksinimlerine uygun bir hale getirildi. Açılışta İstanbul Valisi Davut Gül, “Çocuklarımıza fırsatlar sağlandığında öğrenme süreci hızlanıyor, yetenekleri gelişiyor ve kendilerine yetebilir hale geliyorlar. İstanbul’da özel eğitim alanında bağımsız okullar da mevcut. Ailelerin en büyük beklentisi, çocuklarının bağımsızlık kazanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Açılış Törenine Yoğun İlgi

Eyüpsultan’daki özel eğitim sınıfının yeniden açılışı için düzenlenen törene İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül’ün yanı sıra, İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Boyraz, Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürü Zeliha Yıldız ve birçok velinin katılımı dikkat çekti.

Mahalle Bazlı Eğitim Sisteminin Önemi

Açılış sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gül, özel eğitim sınıflarının mahalle okullarında yaygınlaşmasının önemini vurguladı. Gül, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’da da özel eğitim gören öğrenciler için bağımsız okullarımız bulunmakta. Ancak öğrenci sayısındaki artış ve mahalle ölçeğindeki eğitimin daha etkili olacağı düşünüldüğü için uygun dersliklerde dönüşüm yapıyoruz. Hedefimiz, annelerin çocuklarını en yakın eğitim kurumuna göndermelerini sağlamak” dedi.

Hayırsever Desteğiyle Sınıflar Yenileniyor

Vali Gül, bölgedeki özel eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla İstanbul Çocukları Vakfı’nın katkılarıyla sınıfların yenilendiğini ifade ederek, “Gördüğünüz gibi bir sınıfı düzenledik, yanındaki iki sınıfı da dönüştürmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Velilerin Talepleri De Önemseniyor

Velilerin taleplerinin dikkate alındığını belirten Gül, “Velilerimizi dinleyerek, ek ihtiyaçları not aldık. Hem Valiliğimiz hem de İstanbul Çocukları Vakfı olarak çocuklarımıza en iyi servisi sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Başarı İçin İmkan Tanınmalı

Özel eğitim öğrencilerinin potansiyeline dikkat çeken Valimiz, “Çocuklarımıza fırsatlar sunulduğunda öğrenmeyi başarabiliyorlar. Hem öğretmenlerimizin gayreti hem de ailelerin destekleriyle onların bağımsızlık kazanmasına yardımcı olacağız” dedi.

Gül, projenin İstanbul genelinde ihtiyaç duyulan diğer mahallerde de sürdürülerek özel eğitim erişilebilirliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version