Milli Eğitim Bakanlığı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen “Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı” kapsamında Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ordu Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında öğrencilerin yer değiştirmesi sağlandı.
Bu program aracılığıyla öğrenciler, bir hafta boyunca farklı bir şehirde hem kardeş okul deneyimi yaşadı hem de yerel kültürü keşfetme şansına sahip oldu. 17. yüzyılda “Seyahatname” adlı eserinde dünyayı gezip gözlemleyen Evliya Çelebi’nin doğup büyüdüğü Kütahya’da gerçekleştirilen etkinlik, kültürel geziler ve karşılıklı etkileşimlerle zenginleştirildi. “Seyahat Ya Resulallah” diyerek yola çıkan bu büyük seyyahın mirasçıları, aynı azimle yeni keşifler yaparak, gönül köprüleri kuruyorlar.
Kütahya’da düzenlenen program çerçevesinde, Ordu Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden gelen öğrenci ve öğretmenler, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bu ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Rıdvan Acar ve Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rüştü Benli hazır bulundu.
Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, gençlere hitaben, “Dünyanın ve mazlum coğrafyaların sizlere ihtiyacı var. Bu zamanı iyi değerlendirin. Kendiniz, ailemiz, milletimiz ve ümmet için daha çok çalışıp okuyun. Evliya Çelebi gibi keşfedin, gözlem yapın ve öğrenin.” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda öğrencilere birer kitap hediye edilirken, misafir öğrenciler de kendi şehirlerinden getirdikleri yöresel hediyeleri sundu. Yetkililer, Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı’nın, öğrencilerin tarihi ve kültürel miraslarımızı tanımak, farklı yaşam tarzlarına aşina olmak ve milli-manevi değerler doğrultusunda kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla başarıyla sürdürülmekte olduğunu belirttiler.