Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), meslek komitelerinin talepleri doğrultusunda “Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitim Semineri” gerçekleştirdi.
Seminere, 1, 6, 7, 19 ve 20 numaralı meslek komite başkanları ve üyeleri ile gıda ve otelcilik sektörü temsilcileri katılım gösterdi. Etkinlik, ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Hijyenin Önemi ve Gıda Güvenliğine Dair Bilgiler Verildi
ECOLAB Türkiye Eğitim Müdürü Mustafa Emirli, seminere konuşmacı olarak katıldı. Emirli, hijyenin sağlık korumanın en etkili ve maliyet açısından avantajlı yollarından biri olduğunu belirterek, işletmelerde hijyen standartlarına uyulmadığı takdirde sağlık risklerinin büyük boyutlara ulaşabileceğini ifade etti.
Seminerde gıda güvenliğinin işletmeler ile tüketiciler için hayati öneme sahip olduğu vurgulandı ve gıdalarda karşılaşılabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri ortadan kaldırmaya yönelik alınması gereken önlemler katılımcılarla paylaşıldı.
Sahte ve Tağşiş Ürünler İçin Önlem Çağrısı
Ayrıca, seminarde özellikle enflasyon sürecinde sahte ve tağşiş ürünlerin artışına dair endişeler dile getirildi. Bu tür ürünlerin halk sağlığına yönelik tehditleri vurgulanırken, güvenilir tedarikçilerden gıda ürünleri temin edilmesinin önemi özellikle ön plana çıkarıldı. Kaliteli gıda ürünlerinin uygun şekilde saklanmaması ve hijyen kurallarına uyulmaması halinde ciddi sorunların meydana gelebileceği belirtildi. Katılımcılar, hijyenle ilgili sorularına cevap almak için uzmanla etkileşimde bulundu.
ETSO, Sektör Eğitimlerine Devam Etme Taahhüdünde Bulundu
Seminer, soru-cevap kısmıyla sona erdi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, sektörde bulunan temsilcilerin bilinçlenmesi amacıyla benzer eğitim seminerlerine düzenli devam edileceğini duyurarak, ticaret ekosisteminin gelişimini desteklemeye kararlı olduklarını açıkladı.