Eşme Belediyesi'nde İrtikap İddiaları
Uşak'ta, Eşme Belediyesi'ne yönelik 'irtikap' iddiaları doğrultusunda düzenlenen bir operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Yılmaz Tozan'ın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrollerinin ardından Eşme Adliyesi'ne sevk edildi.
Soruşturma Süreci
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Eşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu soruşturma çerçevesinde Eşme Belediyesi'ne yönelik 'irtikap' suçundan inceleme başlatıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, eşi Burcu Tozan ve 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Operasyon Detayları
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Nisan'da belirlenen adreslere operasyon düzenleyerek, Başkan Yılmaz Tozan, eşi, şoförü M.F., belediye personeli H.D. ve Eşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli İ.U.'yu gözaltına aldı. Ayrıca, gözaltı kararı bulunan CHP'li Belediye Meclis Üyesi R.S.S. de yakalanarak gözaltına alındı.
Polis ekipleri, Eşme Belediyesi'nde gerçekleştirdikleri aramalarda bazı dijital materyallere el koydu. Hakkında yakalama kararı bulunan O.Ü.'nün ise Eşme ilçesindeki başka bir soruşturma kapsamında tutuklu olduğu ve cezaevinde bulunduğu öğrenildi.
Adliyeye Sevk İşlemleri
Gözaltına alınan şüpheliler, aynı gün Eşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan ve 5 şüpheli Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kontrol edildikten sonra adliyeye sevk edildi.





