Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehirlilerin Yaz Tatil Tercihleri Değişti: Yurt Dışında Şarm El-Şeyh ve Budva’ya İlgi Artıyor

    Yükselen otel fiyatları nedeniyle Eskişehirlilerin yaz tatil tercihleri değişti. Turizm uzmanı Zerrin Duman, yurt içi tatillerin kısalırken, Mısır’ın Şarm El-Şeyh ve Karadağ’ın Budva’nın popülerleştiğini belirtti. Ayrıca, dolandırıcılıklara karşı yüz yüze işlem yapılması gerektiğini vurguladı.

    Yükselen otel fiyatları nedeniyle Eskişehirlilerin yaz tatil tercihleri değişti. Turizm

    Eskişehir’de Yaz Tatili Tercihleri Değişti

    Eskişehir’deki tatilciler, bu yaz artan fiyatlar sebebiyle tatil tercihlerini yeniden gözden geçirdi. Yurt içindeki otel maliyetlerinin yüksekliği, tatil sürelerinin kısalmasına sebep olurken, vizesiz seyahat imkânı sunan uluslararası destinasyonlar, Şarm El-Şeyh ve Budva gibi, daha fazla ilgi çekti. Turizm uzmanı Zerrin Duman, tatil planı yapanları dolandırıcılıklara karşı yüz yüze işlem yapmaları konusunda uyardı.

    Turizm Uzmanı Duman’ın Değerlendirmeleri

    Turizm alanında 35 yıllık bir deneyime sahip olan Zerrin Duman, Eskişehirli tatilcilerin yaz sezonundaki tercihlerini inceledi. Yurt içindeki otellerin maliyetlerinin yüksek olmasının, tatillerin kısa tutulmasına yol açtığını belirten Duman, yerli turistlerin deniz tatili için genellikle Side’yi tercih ettiğinin altını çizdi. Duman, yurt dışı tatillerinin vize muafiyetinden dolayı popülaritesinin arttığını belirterek, özellikle Şarm El-Şeyh ve Budva’nın öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, artan sahte seyahat acentalarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekti.

    Vizesiz Tatiller Popüler

    Bu yaz dönemi, yurt içindeki otel fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Duman, “Fiyatların artışı nedeniyle tatilciler genellikle 3 ya da 4 geceyle sınırlı kalıyor. Yoğunluğun en fazla yaşandığı bölge, Side’nin güzel denizi nedeniyle yine de bu sene de dikkat çekiyor. Yurt içindeki otel fiyatlarının yüksek olmasından dolayı tatilciler, biraz daha bütçe ekleyip yurt dışında tatil yapmayı tercih etmeye yöneliyorlar. Mısır, bu noktada en çok tercih edilen ülkeler arasında. Özellikle Şarm El-Şeyh, Mısır’daki en önemli deniz turizm noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Buradaki otel ve deniz kalitesi de oldukça yüksek. Bunun dışında, vizesiz olan Karadağ’ın Budva şehri de tatilciler tarafından sıkça tercih edilen bir diğer yer” dedi.

    Dolandırıcılıklara Dikkat!

    Yaz sezonunun açılmasıyla dolandırıcıların acenta gibi davranarak insanları dolandırdığına dikkat çeken Zerrin Duman, şu şekilde devam etti: “Bu tür dolandırıcılık vakalarının çok sayıda örneği var. Hatta, bu dolandırıcılıklar bazı televizyon kanallarına kadar yansıdı. Mağdurlar, bir muhatap bulamamaktan şikayet ediyorlar ve tatil yerlerine vardıklarında genellikle otel kapısında kalanlar oluyor. Dolandırılmamak için vatandaşların, kesinlikle internet üzerinden değil, doğrudan yüz yüze işlem yapmaları önerilir. Gerçek acentelere başvuranlar, sorunları olduğunda hızlı bir şekilde çözüm bulma şansına sahip olurlar.”