Eskişehirli Kadriye Tutku, 60 yaşında başladığı hasır çanta yapımını internetten öğrendiğini açıkladı.

Eskişehirli Kadriye Tutku, 60 yaşında hasır çanta örmeye hobi olarak başladı ve internetten öğrendiği yöntemlerle özgün tasarımlar yapıyor. Kâğıt ip kullanarak ürettiği çantalar, gençler arasında ilgi görürken, Odunpazarı Belediyesi’nin stantlarında satış imkanı buldu.

Eskişehirli Kadriye Tutku, 60 yaşında hasır çanta örmeye hobi olarak

Eskişehir’de 60 yaşında hasır çanta örmeye başlayan Kadriye Tutku, internet üzerinden tanıştığı bu hobiyle üretim yapmaya koyuldu. 5-6 yıl önce internette izlediği videolarla hasır çanta tasarımına giriş yapan Tutku, el işine olan tutkusunu çanta yapımında da sürdürerek dikkat çekici tasarımlar ortaya çıkarıyor.

Tutku, çantaların yapım süresinin ve zorluk seviyesinin modele göre değiştiğini belirterek, “60 yaşımda başladım ve yaklaşık 5-6 yıldır bu hobiyi sürdürüyorum. İnternetten izleyerek videolar sayesinde öğrendim. Daha önce de el işi ile uğraşıyordum, ama şimdi çanta yapmaya odaklandım. Yaptığım çantalar oldukça ilgi görüyor. Modeline bağlı olarak, bazı çantalar bir günde tamamlanırken, bazıları bir hafta sürebiliyor. Boncuklu, motifli ve abiye gibi birçok modeli de tasarlıyorum” şeklinde konuştu.

Tutku, çanta üretiminde genellikle kâğıt ip kullandığını vurgulayarak, “Kâğıt ip, diğer ip türlerine nazaran daha sert ve örmesi zor bir materyal. Bu ip, dayanıklılığıyla biliniyor ve daha uzun ömürlü ürünler ortaya çıkarmamı sağlıyor. Ayrıca, çantalarımı makinede yıkama imkanı bulabiliyorum; bu da büyük bir avantaj. Gençler bu tarz çantalara daha fazla ilgi gösteriyor” dedi.

Kadriye Tutku, Odunpazarı Belediyesi’nin ev hanımlarına ekonomik katkı sağlamak amacıyla düzenlediği stantlarda, hem eserlerini tanıtma hem de satış yapma fırsatı bulduğunu ifade etti. Tutku, “Odunpazarı Belediyesi’nin bu tür stantlar açarak ev hanımlarına destek olduğu için teşekkür ediyorum. Burada hem çantalarımızı üretiyor hem de satışımızı gerçekleştiriyoruz” diyerek düşüncelerini aktardı.