Eskişehir’de 15 Milyon Liralık Bağış Milli Savunmaya Dönüştü
Eskişehir’de, 4 yıl önce 5 dönümlük bir ev arazisi ve bir apartman dairesini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışlayan Yener Tuncer ile annesi Latife Tuncer, bu iyiliklerinin milli savunma silahlarının üretimine katkı sağlamış olmasından dolayı büyük bir gurur hissettiklerini belirttiler. Yener Tuncer, “Bir avuç toprağım daha olsaydı, onu da vakfa bağışlardım. Bugün savaş yerine insansız hava araçlarımız hedefleri nokta atışıyla tespit edip vurabiliyor. Bunu bağışlarımızla sağladık” diye konuştu.
Bağışların Ardındaki Duygu Yüklü Hikaye
Odunpazarı’nın Yenisofça Mahallesi’nde yaşayan, 52 yaşındaki Yener ve 81 yaşındaki annesi Latife Tuncer, 2021 yılında yaşadıkları evin olduğu 5 dönümlük arazi ve şehir merkezindeki dairelerini vakfa bağışlama kararı aldılar. Değeri yaklaşık 15 milyon lira olan bu mülkleri düşünmeden vakfa veren anne-oğul, bağışlarının Türk ordusuna üretilen milli savunma ürünlerine sağladığı katkılardan dolayı mutlu. Yener Tuncer’in vefat eden babasının şehit haberleri karşısındaki derin üzüntüsü, bu bağış kararının temelinde yatan duygusal bir motivasyon kaynağı oldu.
Milli Üretimlere Olan İnanç
Yener Tuncer, evinin içinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. tarafından üretilen milli muharip uçakların ve helikopterlerin maketleri ile çevrili. Milli üretimlerin gelişimine tanıklık ettikten sonra kendisinin de bağış yapmak istemesi, bu konuda duyduğu sorumluluğun bir göstergesi. “Bağışlar sayesinde insansız hava araçları hedefleri tespit edip vuruyor. Şehitlerimizin sayısını azaltmak adına herkesin destek vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Latife Tuncer: “Askerlerimiz Bizim İçin Değerli”
81 yaşındaki Latife Tuncer, oğlunun bağışları üzerine gurur duyduğunu belirterek, “Oğlumun yaptıkları beni çok mutlu ediyor. Askerimiz bize değer veriyor, sık sık ziyaret ediyorlar. Bu bağış ile onlara destek vermek ve onların yanında olmak istiyoruz” dedi. Tuncer, bağışının sadece kendi ve ailesinin değil, tüm milletin yararına olduğunu vurguladı.
Yener ve Latife Tuncer, böyle anlamlı bir gerçeği hayatlarına yansıttıkları için büyük mutluluk duyuyor. Bu tür bağışların, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacağına ve vatandaşları da bu konuya teşvik edeceğine inanıyorlar.