Yabancı Öğrenciler İçin Önemli Etkinlik
Eskişehir’deki Taşbaşı Kültür Merkezi, uluslararası öğrencilerin sosyal uyumunu sağlamak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Etkinlik Hakkında Bilgiler
Bu etkinlik, Eskişehir’deki yabancı öğrenci topluluğuna yönelik düzenlendi ve şehir meclisi bünyesinde oluşturulan ESPAT çalışma grubunun organizasyonuyla gerçekleştirildi. Etkinliğin ana hedefleri arasında, çoğunluğunu Rus ve Ukraynalıların oluşturduğu yabancı uyruklu bireylerin tanıtımını yapmak ve bu topluluğun şehir yaşamına katılımını teşvik etmek yer aldı. Program, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Makbule Sabziyeva ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ferdi Bozkurt’un konuşmalarıyla başladı.
Daha sonra, kulüp üyeleri tarafından sahnelenen “Ofelia’nın Gölge Tiyatrosu” adlı bir tiyatro gösterisiyle etkinlik sona erdi.
ESPAT Çalışma Grubu Liderinin Açıklamaları
ESPAT çalışma grubunun başkanı olan Veronica Aydın, çalışma grubunun hedeflerini şu şekilde açıkladı: “Yurtdışından Eskişehir’e gelen öğrencilere uyum sağlamaları için destek olmayı amaçlıyoruz. Kulübümüze katılan tüm yabancı bireyler, ihtiyaç duydukları her konuda yardım alabiliyorlar.”