**Eskişehir’de Ticaret Denetimleri: 189 Bin TL Ceza Uygulandı**
Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, son bir hafta içinde gerçekleştirdikleri denetimlerde belirlenen usulsüzlükler nedeniyle 189 bin 960 TL tutarında idari para cezası kesildi.
Denetimlerin Ayrıntıları
Eskişehir Valiliği’nin resmi açıklamasına göre, Ticaret İl Müdürlüğü’nün denetim personeli, il genelinde ve çevre ilçelerde faaliyetlerini sürdürmekte. 10-16 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde fiyat etiketi, kasa-raflar arasında uyumsuzluk gibi konularda çalışıldı. Bu süreçte, 52 ayrı işletmede toplam 1.360 ürün denetimden geçirildi. Yapılan incelemelerin sonucu olarak tespit edilen aykırılıklar sebebiyle büyük miktarda ceza uygulandı.
Haksız Fiyat Artışı Kontrolü
Haksız fiyat artışı ile ilgili denetimlerde 15 firmada toplamda 75 ürün incelendi. Gerekli raporlar, Ticaret Bakanlığı’nda bulunan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletildi. Eskişehir’de yapılan bu denetimlerin, hem tüketicilerin korunması hem de haksız rekabetin önlenmesi açısından büyük öneme sahip olduğu vurgulanıyor.

