Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’de Pazar Esnafı: Ramazan Etkisi Değil, Üretim Sorunu Var

    Eskişehir Yenibağlar’daki esnaflar, Ramazan ayının beklenen hareketliliği sağlamadığını, vatandaşların kartla marketleri tercih ettiğini belirtiyor. Adnan Karakuş ve Bayram Kuyu, fiyat artışlarının hava koşulları ve üretim eksikliği nedeniyle olduğunu ifade ederek, halkı pazarlara sahip çıkmaya çağırdı.

    Eskişehir Yenibağlar'daki esnaflar, Ramazan ayının beklenen hareketliliği sağlamadığını, vatandaşların kartla

    Eskişehir Yenibağlar semt pazarında yer alan bazı esnaf, Ramazan ayının başlamasıyla bekledikleri canlılığın yaşanmadığını ifade ediyor. Alışverişlerde kart kullanımının artmasıyla vatandaşların marketleri tercih ettiğini söyleyen esnaf, yaşanan fiyat artışlarının Ramazan ile değil, hava koşulları ve üretim eksikliği ile ilişkili olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca pazarın desteklenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

    Ramazan ayının tarım ürünlerinden bağımsız olduğunu ifade eden esnaflardan Adnan Karakuş, uzun yıllardır işlettiği tezgahların giderek boşaldığını ve geçmişteki gibi olmadığını dile getirdi. Karakuş, havaların soğuk geçmesinin mahsul üretimini olumsuz etkilediğini ve çiftçilerin bu durumda gelir elde edemediği için üretim yapmadığını kaydetti. Fiyat artışlarının arz ve talep dengesiyle ilgili olduğunu söyleyen esnaf, havaların ısınmasının ardından malın bolluğunun artacağını ve fiyatların düşeceğini tahmin ediyor.

    Karakuş ayrıca, tüketicilerin pazarlara gelmediğini ve marketleri tercih ettiklerini, bunun sebeplerinin ise fiyatların pazarda daha uygun olmasına karşın maddi sorunlar olduğunu belirtti. Pazardaki ürünlerin taze ve kaliteli olduğunu vurgulayan esnaf, marketlerden daha ucuz olmalarına rağmen satış yapamamaktan şikayetçi.

    Karakuş, son olarak pazarın önemine dikkat çekerek halkın yerel pazarlara sahip çıkmasını ve buralara gelmesini talep etti. Yerel ürünlerin desteklenmesi için vatandaşların pazarları ziyaret etmeleri gerektiğine inandığını belirtti.

    Bir diğer esnaf olan Bayram Kuyu ise Ramazan döneminin işlerin üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Kuyu, satışların durma noktasına geldiğini ve fiyatlardaki artışın malın azalmasından kaynaklandığını ifade etti. Geçmiş yıllara göre portakal fiyatının artış göstermesi, tüketicilerin pazarları tercih etmeyen tutumlarını daha da belirgin hale getiriyor. Kuyu, Ramazan ilerledikçe umutlarının kalmadığını ve mevcut durumun devam etmesi halinde işlerin zorlaşacağını dile getirdi. Karşılaştıkları zorlukların, üretim eksiliği ve vatandaşların tercihlerinden kaynaklandığını vurgulayan Kuyu, Ramazan ayının fiyat artışlarına katkı sağlamadığını ekledi.