Eskişehir’de Tarihi Eserler İle Yakalanan Şüpheli
Eskişehir’de jandarma ekipleri, tarihi eser satışı yapmak için müşteri arayan bir şahsı yakaladı. Operasyon sırasında çok sayıda tarihi eşya da ele geçirildi.
İstihbari Çalışmalar Sonrasında Operasyon
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda, Tepebaşı ilçesinde tarihî eser niteliği taşıdığı değerlendirilen malzemeleri satışa sunmaya çalışan bir kişinin varlığı tespit edildi. Bu doğrultuda başlatılan operasyon ile şüpheli şahıs yakalandı.
Yapılan aramalarda, şüphelinin yanında bulunan çantada 1 adet ağızdan dolma kara barut tabancası, 4 bronz sikke, 1 adet vazo ve 1 kama bulundu.
Hukuki Süreç Başlatıldı
Gözaltına alınan şüpheli hakkında, tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla ilgili soruşturma başlatıldı ve adli kontrol tedbiri uygulandı. Jandarma, tarihi eserlerin korunması ve yasadışı ticaretinin önlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Bu gelişmeler ışığında, toplumda tarihi eserlere sahip çıkma bilincinin artması ve bu tür suçların önlenmesi hedefleniyor.












