Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’de geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, komşu işletmeye 10 milyon lira zarar verdi

    Eskişehir’de gece saatlerinde bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangında, kamyon ve ekskavatör yanarak kullanılamaz hale gelirken, yanındaki işletmeye 10 milyon TL’lik hasar verdi. Yangın, 7 itfaiye ekibinin 8 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı. Olayda yaralanan olmadı.

    Eskişehir'de gece saatlerinde bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangında, kamyon

    Eskişehir’de Geri Dönüşüm Tesisinde Yangın

    Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı 75. Yıl Mahallesi’nde bir geri dönüşüm tesisi, gece saatlerinde meydana gelen yangınla harabe oldu. Alevlerin, bir kamyon, bir ekskavatör ve büyük miktarda geri dönüşüm malzemesine zarar verdiği belirtildi. Yangının, yan binadaki işletmeye sıçrayarak 10 milyon lira civarında bir hasara yol açtığı tahmin ediliyor.

    Yangının Sebebi Henüz Bilinmiyor

    Yangın, sabaha karşı saat 03.00 sıralarında, sanayi sitesinde bulunan Gümüşhane Sokak’taki geri dönüşüm deposunda başladı. Henüz tespit edilemeyen bir sebeple meydana gelen yangın, içerideki malzemelerin alev almasıyla hızla büyüdü. Sanayi sitesinin bekçisi, dumanları fark ederek durumu itfaiye ekiplerine iletti. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerle mücadelesine hemen başladı. Yangının büyümesi sonucunda alevler, yan tarafta prefabrik evlerin imalatının yapıldığı bir işletmeye sıçradı ve burada bulunan yapı malzemelerinin bir kısmını kullanılamaz hale getirdi.

    Yedi Ekip Alevlere Karşı 8 Saat Mücadele Etti

    Yangınla mücadelede, 7 itfaiye ekibi ve çok sayıda itfaiye eri, saatlerce alevlerle savaştı. Su tankerlerinin de kullanıldığı uzun süreli çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınabildi. Ancak, alevlerin arasında kalan bir kamyon ile geri dönüşüm malzemelerini ayrıştırmaya yarayan ekskavatör tamamen hasar gördü. Yangının yol açtığı maddi zararın yaklaşık 10 milyon TL olduğu öngörülüyor.

    İtfaiyecilerin Yorgunluğu Dikkat Çekti

    Yangın söndürme çalışmaları sırasında itfaiye personelinin yorgun düşmesi dikkatlerden kaçmadı. Bazı ekip üyelerinin gölge bir alanda dinlenmek zorunda kaldığı bildirildi. Gece saatlerinde meydana gelen bu olay nedeniyle bölgedeki işletmelerin kapalı olması, can kaybı ya da yaralanma yaşanmamasına neden oldu.

    Yangının yaşandığı işletmenin komşusu olan Sezgin Dalgıç, olay hakkında şunları dile getirdi: “Yangın çıkan firmanın yan komşusuyum. Gece dört civarı haberimiz oldu ve hemen buraya koştuk. Geri dönüşüm tesisinde başlayan küçük bir kıvılcım, her şeyi etkiledi. Yangın 03.00 sularında çıktı. Biz de 3.30 – 4.00 civarında durumdan haberdar olduk. Yangının büyümesini önlemek için elimizden gelen çabayı göstermeye çalıştık. İçeride bir kamyon yandı, pek çok konteyner paneli de bu yangında hasar gördü. Eğer yangın, daha fazla süre devam etseydi, içerideki diğer yanıcı maddelere sıçrayabilirdi. Şu anda, tahminlerimize göre hasar 10 milyon lirayı buluyor.”