Eskişehir’de Çiftçi Mehmet Son, Yeni Yönetmelik Kapsamında Güvenlik Ekipmanlarıyla Tarlasını İşledi

2 Min Read

## Eskişehir’de Yaşayan Çiftçi Yeni Yönetmeliğe Uyan İlk Kişilerden Oldu

Eskişehir’de tarım yapan 67 yaşındaki çiftçi, yeni çıkarılan yönetmelik doğrultusunda kask, koruyucu gözlük ve eldiven takarak tarlasını işledi. Çiftçi Mehmet Son, “Bütün bu işleri kafamızda kask varken yapacağız. Herhangi bir zarara karşı kask bizi koruyacak” şeklinde konuştu.

### Yönetmelikteki Değişiklikler

İçişleri Bakanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde önemli düzenlemelere imza attı. Yeni düzenlemeye göre, T3 sınıfındaki traktörleri kullananların kask, koruyucu gözlük ve eldiven takmaları zorunlu hale geldi. Bu tedbirlere uymayanlara ise 993 TL ceza uygulanacağı açıklandı. Tepebaşı ilçesinin Yeşiltepe Mahallesi’nde tarım arazisini işleyen 67 yaşındaki Mehmet Son, bu yeni kurallara uygun bir şekilde tarlasını sürmeye başladı.

### Güvenli Çalışmanın Önemi

Kendisiyle yapılan sohbette, Mehmet Son, “Bu işi bizlerden başka yapacak adam yok, genç nesiller usandı. İşte burası bahçe, tarlayı sürdük. Traktör hazır, kaskımızı taktık, gözlüğümüzü geçirdik, eldivenler elimizde. Önce iş güvenliğini sağladık. Bundan sonra hep böyle kullanmak lazım. En ufak hasarda garantisi var. Kaskla kafayı koruyorsun. Sonuçta traktörün arkasında çapa var, kafana taş gelebilir. Gözlükle, gözlere duman ve sis gelmesini engelleyip daha rahat oluyorsun. Ben şimdi buraya ıspanak, maydanoz, tere ve roka ekeceğim. Nasip olursa bahara doğru marul dikeceğiz. İşte bu şekilde fasulye ve biber derken yavaş yavaş hepsinden ekeceğiz. Bütün bu işleri kafamızda kask varken yapacağız. Herhangi bir zarara karşı kask bizi koruyacak” dedi.

### Öncelik: İnsan Sağlığı

Eskişehir Yeşil Sakarya Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan, bu tedbirlerin önemine dikkat çekerek, “Tabii ki insan sağlığı her şeyden önemli. Bu zamana kadar yaşanan kazalar sebebiyle alınmış bir tedbir. Belki ilk etapta üreticilerimize biraz zor gelebilir ama olması gereken şey. Açık havada olduğumuz için bir sinek dahi gelse göze kaçabilir, o anda bir kazaya sebebiyet verebilir. Ondan dolayı alınması gereken güzel bir tedbir. İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu bu anlamlı hizmete biz üreticilerin de uyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version