Eskişehir’de Atık Su Tesisine Giren Hırsızlar Değerli Malzemeleri Çaldı

2 Min Read

Elektrik Panolarına Hırsız Girişi: ESKİ Tesisinde Değerli Malzemeler Çalındı

Eskişehir’de, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ESKİ) bağlı atık su toplama tesisinde yaşanan hırsızlık olayında, çetenin elektrik panolarının yer aldığı odanın kapısını delerek içeri girdiği bildirildi. Olayda özellikle bakır kablo ve çeşitli değerli materyallerin çalındığı öğrenildi. Polis ekipleri, hırsızları tespit etmek amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, aynı bölgede geçtiğimiz hafta da benzer bir hırsızlık girişiminin gerçekleştiği anlaşıldı.

Atık Su Terfi İstasyonunda Hırsızlık İddiası

Tepebaşı ilçesinde, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan ESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait atık su terfi istasyonunda, gizli bir şekilde gerçekleştirilen hırsızlık olayı, olayın yaşandığı anda görevli personelin dikkatini çekti. İddialara göre yetkisiz kişiler, atık suların taşınmasında kullanılan elektriğin sağlandığı odaya girmek için metal kapıyı delmekte bir sakınca görmedi. İçeri girerek, 9×2.5 boyutlarındaki yaklaşık 6 metre uzunluğunda bakır kablonun yanı sıra, pompaya ait önemli malzemeleri de alarak kayıplara karıştılar. Olayın hemen ardından, çalışanlar durumu polise bildirdi ve Olay Yeri İnceleme Ekibi, bahsi geçen istasyonda ayrıntılı bir araştırma ve delil toplama süreci başlattı.

Aynı Noktada Tekrar Eden Hırsızlık Olayları

İlgili tesisin geçmişinde de benzer hırsızlık vakalarının yaşandığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, tanımadık kişilerin istasyona girdiği ve içeridedeki malzemeleri alarak ayrıldığı kaydedildi. Bu durum, halkı ve yetkilileri tedirgin eden bir güvenlik sorunu haline gelmiş durumda. Hırsızlık olaylarının önlenmesi ve suçluların tespit edilmesi için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerektiği ifade ediliyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version