Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskişehir’de Afet Risklerini Azaltma Paneli Gerçekleştirildi

Eskişehir’de 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında düzenlenen panelde, şehrin jeolojik yapısı ve afet yönetimi tartışıldı. AFAD ve ESOGÜ iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, afetlere karşı dirençli bir Eskişehir için sürdürülen çalışmalar ele alındı. Panelde Eskişehir Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu ve diğer uzmanlar yer aldı.

Eskişehir'de 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında düzenlenen

Eskişehir’de Afet Riskleri Hakkında Bilgilendirme Paneli Düzenlendi

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” etkinlikleri kapsamında önemli bir panel gerçekleştirdi. Panelde, şehrin jeolojik özellikleri ve olası afetlere karşı alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.

Panel İçerikleri ve Amaçları

Etkinlik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) yapıldı. Panelde, afetlerin önlenmesi, risk yönetimi gibi konuların yanı sıra toplumsal dayanıklılığı artırmanın yolları üzerinde duruldu. Eskişehir’in afet risk profili ve İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) çerçevesinde yürütülen projeler katılımcılara aktarıldı.

Şehrin Jeolojik Yapısı Öne Çıkıyor

Panelde, şehrin alüvyon ve kil açısından zengin toprak yapısının yanı sıra, geçiş noktası olan Kuzey Anadolu Fayı’nın batı uzantıları ile Eskişehir-Sivrihisar ve Mihalıççık fayı gibi önemli jeolojik unsurların, bölgenin deprem riski üzerindeki etkileri ele alındı. Bu durum, afet risklerinin yönetimi ve yerel planlamanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kamu ve Sivil Toplum İş Birliği Ön Planda

Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, AFAD gönüllüleri ve öğrenci katılımının yüksek olduğu bu panel, kurumlar arası iş birliklerini güçlendirmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlendi. AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri, Eskişehir’in afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi için tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde projelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Panelin önemli katılımcıları arasında Eskişehir Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, AFAD İl Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Kurama, AFAD İl Müdür Yardımcısı Zekai Aydın, MMF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Bekir Afacan, ESTÜ Sismik İzolatör Test Laboratuvarı Sorumlu Doç. Dr. Ali Bozer ve AFAD Şube Müdürü Hakan Sarıbacak yer aldı.