Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’dan Şehit Ailesine Ziyaret
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Gürcistan’da meydana gelen askeri kargo uçağı kazasında hayatını kaybeden 20 askerimizden biri olan Hava Uçak Bakım Üsteğmen Emre Mercan’ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.
Geçtiğimiz gün Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönerken Gürcistan üzerinde düşen Milli Savunma Bakanlığına ait C130 tipi askeri nakliye uçağı, içindeki 20 askeri personelin şehit olmasına neden oldu. Şehitlerin naaşları, dün Türkiye’ye getirildi ve Ankara’daki anma töreninin ardından, memleketlerine uğurlanarak gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Eskişehirli Hava Uçak Bakım Üsteğmen Emre Mercan da, Reşadiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Eskişehir Hava Şehitliği’nde dualarla defnedildi.
Vali Aksoy, Aileye Taziye Ziyaretinde Bulundu
Cenaze töreninin ardından Vali Aksoy, Emre Mercan’ın ailesinin yanında olarak acılarını paylaştı. Ziyaret sırasında şehidin babası Halil İbrahim Mercan ile yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Aksoy, şehitlerin anısına dualar etti. Bu ziyaret, ailenin acısına ortak olmanın önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.

