—
Eski Hükümlülere Hibe Desteği Artıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gerçekleştirdiği açıklamada, “Belirli koşulları karşılayan eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi iş yerlerini açmalarına yönelik sağladığımız hibe destek tutarını 300 binden 435 bin liraya yükselttik” ifadelerine yer verdi.
İŞKUR Protokolü İmzalandı
Bakan Işıkhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte, Ankara Hakimevi’nde düzenlenen ‘Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İŞKUR Protokol Sözleşmesi İmza Töreni’ne katıldı. Etkinlik, Ceza İnfaz Kurumu’nda eğitimin önemini vurgulayan bir video gösterimi ile başladı ve hükümlülerin istihdama katılımlarını desteklemeyi amaçladı.
Hedef Dezavantajlı Grupları İş Gücü Piyasasına Kazandırmak
Bakan Işıkhan, konuşmasında, İŞKUR aracılığıyla kadınlar, gençler, engelliler ve eski hükümlüler gibi dezavantajlı grupların iş gücü piyasasına entegre edilmesi için çeşitli politika ve hizmetler geliştirdiklerini bildirdi.
Protokolün Önemi
Hükümlülerin iş gücü piyasasına geçişine katkı sağlayacak işbirliği protokolünün imzalanmasının, önemli bir adım olduğunu belirten Işıkhan, bu süreçte gereken düzenlemeleri yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Hükümlülere Bilgilendirme ve Danışmanlık Hizmeti
İşbirliği protokolü ile tahliyesine bir ay kalan hükümlülerin, İŞKUR’un sunduğu çalışma hayatı ile ilgili bilgilendirileceği kaydedildi. Işıkhan, bu süreçte danışmanlık hizmetlerinin de sağlanacağını vurguladı.
Hibe Desteği ile Girişimciliği Teşvik Etmek
2014 yılından bu yana eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla çeşitli hibe destekleri sunduklarını belirten Işıkhan, “Söz konusu destek miktarını 300 binden 435 bin liraya çıkardık. Böylece girişimciliği destekleyerek, bireylerin kendi ayakları üzerinde durmalarının yolunu açıyoruz” dedi.
2 Bin 969 Eski Hükümlüye Destek
Işıkhan, ayrıca 2014 yılından bu yana yaklaşık 168 milyon lira hibe desteği verildiğini ve eski hükümlülerin yeni beceriler kazanması için sürekli mesleki eğitim kursları düzenlediklerini duyurdu.
Eğitim Programlarından Yararlanan Hükümlüler
Mesleki eğitim kurslarından 1.647, işbaşı eğitim programlarından ise 2.604 eski hükümlünün yararlandığını belirten Işıkhan, bu süreçlerin iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte eleman yetiştirmeyi amaçladığını kaydetti.
—
Program, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un protokolü imzalamasıyla sona erdi.