Esenyurt’ta Kaçak Kanatlı Et Satışı Yapan İşletme Mühürlendi, 1 Ton Et İmha Edildi

1 Min Read

Kaçak Kanatlı Et Satışına Geçit Yok

Esenyurt Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttükleri denetimlerde, hijyen standartlarına uymayan ve izinsiz kanatlı et satışı yapan bir işletme tespit etti. Bu işletmenin, halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğu düşünülerek yaklaşık 1 ton kanatlı et imha edildi.

Denetimler Sürüyor

Esenyurt’da halk sağlığını koruma amacıyla gerçekleştirilen denetimler kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yunus Emre Mahallesi’ndeki Mandıra Caddesi’nde yapılan denetimlerde, mevcuttaki yasalarla çelişen bir şekilde faaliyet gösteren kaçak kanatlı et satışı yapan işletme tespit edildi.

Zabıta ekipleri, yapılan incelemelerin ardından bu işletmeyi mühürledi. Aynı zamanda, hijyen koşullarını karşılamayan et ürünlerinin imha işlemi de gerçekleştirildi. Denetim ve imha anlarına, zabıta ekiplerinin taktığı yaka kameraları aracılığıyla kayıt alındı.

Halk Sağlığı Önceliğimiz

Konuya dair açıklama yapan zabıta memuru İsmet Celal Dalkılıç, “Yunus Emre Mahallesi’nde izinsiz olarak faaliyet gösteren kanatlı et parçalama tesisini mühürledik. Hijyen kurallarına uymayan ürünlere el koyarak imha ettik. Denetimlerimiz devam edecek. Esenyurt’un sağlığı, temizliği ve güvenliği için var gücümüzle çalışıyoruz. Esenyurt Belediyesi olarak, halkımızın sağlığını her zaman öncelikli hedefimiz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir