Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esenyurt’ta Güvenlik Görevlileri, Parkta Bulunan Çantayı Sahibine Ulaştırdı

Esenyurt’ta 75. Yıl Parkı’nda devriye gezen güvenlik görevlileri, içi değerli eşyalarla dolu bir çanta buldu. Şenol Çakır, kimlik bilgileriyle sahibine ulaşarak çantayı teslim etti. Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Can Aksoy, personeli ödüllendirdi.

Esenyurt'ta 75. Yıl Parkı'nda devriye gezen güvenlik görevlileri, içi değerli

Esenyurt’ta Bulunan Çanta Sahibine Ulaştırıldı

Esenyurt Belediyesi bünyesinde görevli güvenlik görevlileri, 75. Yıl Parkı’nda devriye gezdikleri sırada içerisinde yaklaşık 1 milyon 200 bin lira değerinde altın ve nakit paranın bulunduğu bir çanta buldu. Ekipler, çantanın sahibine ulaşmak için hızlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Güvenlik görevlileri, parkın kameriyasında unutuğuna dair bir siyah çanta gördü. Çantayı inceleyen ekip, içindeki değerli eşyaları görünce hemen harekete geçti. Yapılan araştırmada, çantanın içinde 6 bilezik, 5 gram altın, 47 adet çeyrek altın, 4 adet ata lirası ile bir miktar Türk Lirası ve 2 dolar banknotu ile birlikte sahibine ait kimlik bilgileri bulundu. Olayın hemen ardından tutanağı dolduran güvenlik personeli, amirlerine bilgi verip Esenyurt Polis Merkeziyle iletişime geçti. Sahip bilgileri sayesinde çanta, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından polis merkezi aracılığıyla sahibine teslim edildi.

Ödüllendirilme İçin Duyarlı Davranış

Esenyurt Belediyesi Güvenlik Personeli Şenol Çakır, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Rutin devriyemiz sırasında bir çanta bulduk. Arkadaşım ile birlikte kontrol ettiğimizde içinde çok sayıda değerli eşya ve nakit para olduğunu gördük. Hızla tutanak tutup amirlerimize bildirdik. Çantadan elde ettiğimiz kimlik bilgileri ile polisle irtibat kurarak, sahibine ulaşmayı başardık. Çantayı Esenyurt Polis Merkezi’ne teslim ederek bu süreci başarı ile tamamladık,” dedi.

Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Can Aksoy, güvenlik personelinin bu örnek davranışını takdir ederek ödüllendirdi. Zabıta Müdürü tarafından personele sertifika takdim edildi ve altın hediye edildi. Bu yaşanan olay, Esenyurt’taki güvenlik ekiplerinin vatandaşların eşyalarına olan duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.