“Öğrencilerimizle ağaç dikim projeleri yaptık”
Bu kapsamda Esenyurt Belediyesi Çevre Mühendisi Selda Şimşir, “Orman Haftası sebebiyle ilkokul öğrencilerimizle birlikte ağaç dikme projesini hayata geçirdik. Burada çocuklara ormanların ve doğal kaynakların korunması konularında farkındalık kazandırmak, sürdürülebilirliği teşvik etmek ve sıfır atık konularını aktarmak amacı güttük” açıklamalarında bulundu.
“Çocuklarımız doğayla bir araya geldiler”
Sultan Alparslan İlkokulu Müdür Yardımcısı Fulya Önen, etkinlik hakkında şunları belirtti: “Okulumuzda EKO Okul projesi kapsamında Esenyurt Belediyesi ile işbirliği yaparak ağaç dikim organizasyonunu gerçekleştirdik. Bu etkinlik, çocuklarımızın doğayla iç içe olmasına vesile oldu. Gerçekten güzel bir deneyim yaşadılar. Belediyemize projeye verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.”
“Bir ağaç daha hayat buldu”
Etkinliğe katılan öğrencilerden Doruk Ali Teke, ağaçların çevreye sağladığı katkılara dikkat çekerek, “Ağaçların pek çok faydası var. En önemli katkılardan biri oksijen üretmeleri. Bugün arkadaşlarımla beraber mavi sedir ağacını diktik. Böylece buraya nefes olacak bir ağaç daha hayat buldu. Bu etkinlik benim için oldukça anlamlıydı. Çok sevinçliyim” şeklinde konuştu.