Esenler’de Gençlik Koşusu Rüzgarı Esti
Esenler Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 2. kez Gençlik Koşusu’na ev sahipliği yaptı. Koşu, Esenler Dörtyol Meydanı’ndan başlayarak 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde son buldu.
Etkili Katılımlar ve Duygular
Gençlik Koşusu’na katılanlar arasında Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Emrullah Erkuş ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yer aldı. Etkinlikte birçok vatandaş da aktif olarak yer aldı. Koşunun başlamasından önce bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tevfik Göksu, “19 Mayıs, gençlerimize hediye edilmiş ve onların Türkiye’nin geleceğindeki katkılarının her vatandaş tarafından hissedileceği önemli bir gün” dedi.
Yarışmaya katılan Ece Aslan ise, “Bu koşuya sağlık amacıyla katıldım. İlk deneyimim, heyecanlıyım ve koşunun sonucunu merakla bekliyorum. Kazanan hak eden olsun” şeklinde konuştu.
Dereceye Giren Sporculara Ödüller
Koşuda erkekler kategorisinde Abdullah Tuğluk, kadınlar kategorisinde ise Tuğba Yenigün birinci olarak öne çıktı. İki sporcunun da ödülleri madalya, kupa ve para şeklinde takdim edildi. Yarış sonrası duygularını paylaşan Abdullah Tuğluk, “Milli sporcuyum, atletizm ile ilgileniyorum. Esenler Gençlik Koşusu’nu kazandım. Önümüzdeki hafta Belçika’da 3 bin metre engelli branşında yarışacağım. Bu benim için mükemmel bir antrenman oldu. Kazandığım için mutluyum, hava yağışlıydı ama organizasyon muazzamdı” dedi.
Tuğba Yenigün de, elde ettiği zaferle ilgili mutluluğunu dile getirerek, “Bu tür bir etkinliğe ilk defa katılıyorum. Atmosfer harikaydı, Esenler Belediyesi’ne böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.