Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Erzurumlu Zanaatkarlar, Dedelerin Mirasını Yüzyıldır Yaşatıyor

    Tortum ilçesinde yaşayan Aşur Taş ve Halil Karaağaç, dedelerinden miras kalan el oymacılığı geleneğini sürdürüyor. Atık ağaçları mitolojik eserler haline dönüştüren ikili, ürettikleri ahşap ürünleri yöresel pazarlarla tanıtarak Erzurum’un zanaatkarlığını yaşatıyor.

    Tortum ilçesinde yaşayan Aşur Taş ve Halil Karaağaç, dedelerinden miras

    Erzurum’da El Sanatları Geleneği Yaşatılıyor

    Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Alapınar ve Bağbaşı mahallelerinde, Aşur Taş ve Halil Karaağaç adındaki ustalar, dedelerinden kalan zanaatkârlık geleneğini yaklaşık 100 yıldır sürdürmeye devam ediyor.

    Bu iki usta, doğanın sunduğu atık ağaç parçalarını yetenekleriyle adeta muhteşem sanat eserlerine dönüştürüyor.

    Özgün ve Doğaya Saygılı Ürünler

    Tamamen el yapımı olan bastonlar, kaşıklar, tabureler ve çeşitli süs eşyaları, hem bölgenin kültürel mirasını yaşatıyor hem de ekolojik dengenin korunmasına katkıda bulunuyor. Her bir ürün, ustaların titiz çalışmaları ile ortaya çıkarken, tamamen doğal malzemeler kullanılarak üretiliyor.

    Aşur Taş ve Halil Karaağaç’ın zahmetle oluşturduğu ahşap eserler, Uzundere ilçesinde kurulan yöresel ürünler pazarında alıcı buluyor. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği bu birbirinden güzel el yapımı ürünler, Erzurum’un köklü el sanatları geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynuyor.