Kaçak Avcılara Göz Açtırmayan Denetimler
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 13. Bölge Müdürlüğü, kaçak avcılıkla mücadelesini aralıksız sürdürüyor.
Erzurum’un İspir ilçesinde, DKMP ekiplerinin rutin yaban hayatı denetimleri esnasında, iki kişinin nesli tükenme tehlikesi altında olan yaban keçisini avlamaya çalıştıkları belirlenmişti.
Denetimlerde Gizli Gözetleme Kulübesi
Yapılan 5 saatlik arazi araştırması ve teknik takip sonrasında, avcıların kamuflaj giysileri giymiş bir şekilde bölgeye gizlendiği görüldü. Ayrıca, ormanca alanda tahtalar ve saç levhalar kullanarak inşa ettikleri bir gözetleme kulübesinin varlığı da tespit edildi. Bu kulübenin, kaçak avlanma işlemlerinin daha gizli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla kullanıldığı değerlendiriliyor.
Ekiplerin hızlı ve etkin müdahalesi ile, şüphelilere gerekli yasal işlemler başlatıldı. Olay yerinde ele geçirilen 1 adet yivli av tüfeği ile 1 otomatik av tüfeği güvenlik güçlerine teslim edildi.
Yasal Süreç Başlatıldı
Ayrıca, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca, kaçak avcılara toplamda 36 bin 500 TL idari para cezası uygulanırken, bu yasa dışı avlanma girişimi dolayısıyla tür tazminat süreci de başlatıldığı duyuruldu.
Bu tür önlemler, yaban hayatının korunması açısından büyük önem taşıyor ve doğa dostu aktivitelerin de desteklenmesine katkı sağlıyor.


