Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Erzurum’da Koruyucu Aile Festivali’nde Sevgi ve Dayanışma Ön Plandaydı

    Erzurum’da düzenlenen Koruyucu Aile Festivali, 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay ve belediye yetkililerinin katıldığı festivalde, koruyucu aileler ve çocuklar eğlenceli etkinliklerle bir araya geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, koruyucu aileliğin önemini vurguladı.

    Erzurum’da düzenlenen Koruyucu Aile Festivali, 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında

    Koruyucu Aile Festivali Erzurum’da Coşkuyla Kutlandı

    2025 Aile Yılı çerçevesinde, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Koruyucu Aile Festivali, eğlenceli aktiviteler ve duygusal anlara ev sahipliği yaptı.

    Olimpiyat Parkı’nda organize edilen festivalde, koruyucu aileler ve çocuklar bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi.

    Etkinliğe Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yıldız ve çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Ayrıca, çok sayıda vatandaş da etkinliği izleyerek destekledi.

    Vali Yardımcısı Özay ve Protokol Mensupları Çocuklarla Bir Araya Geldi

    Vali Yardımcısı Özay, Başkan Vekili Akarsu ile diğer protokol üyeleri, çocuklarla ilgilenerek etkinlik alanındaki birbirinden çeşitli atölyeleri gezdiler. Festival boyunca çocukların yüzlerindeki gülümseme ve ailelerin mutluluğu dikkat çekti.

    Etkinlik kapsamındaki en anlamlı anlardan biri, protokol üyelerinin koruyucu ailelerle birlikte yaş pasta kesimi oldu. Bu sembolik anın ardından düzenlenen törenle koruyucu ailelere plaket takdim edildi. Ailelerin gösterdiği fedakarlık ve duyarlılık katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

    Koruyucu Aileliğin Önemi Vurgulandı

    Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, etkinlikte yaptığı konuşmada, koruyucu aileliğin toplum açısından ne denli önemli olduğuna dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi: ‘Aile, bizim en kıymetli hazinemizdir. Aile yoksa millet yoktur, devlet yoktur. Aile varsa gelecek vardır.’ Bu söylemle, çocuklarımızın sevgi dolu bir ortamda yetişmesini sağlamaya öncelik veriyoruz.” diye belirtti.

    2025 yılının “Aile Yılı” olarak duyurulmasıyla yapılan çalışmaların önemine işaret eden Aykut, koruyucu aileliği sadece bir sosyal hizmet modeli değil, aynı zamanda bir sevgi köprüsü olarak tanımladı. Aykut, “Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın da belirttiği gibi: ‘Koruyucu aile olmak, yalnızca bir çocuğa değil, geleceğe sahip çıkmaktır.’ Bugün burada bulunan her bir birey, sadece bir çocuğun hayatını değil, aynı zamanda toplumun vicdanını güzelleştiren önemli kahramanlardır.” dedi. Erzurum’da, 55 koruyucu ailemizin 66 çocuğa kapı açmasının kendileri için büyük bir onur olduğunu da vurguladı.

    Çeşitli Etkinliklerle Dolu Bir Gün

    Festivalde çocuklar ve aileleri için Karagöz ve Hacivat gösterisi, müzik performansları, butik pasta yapımı, çömlek atölyesi, ebru sanatı, parmak kukla yapımı, kozalak boyama, halat çekme ve çuval yarışı gibi bir dizi etkinlik düzenlendi. Gün boyunca süren bu aktiviteler, çocuklara unutulmaz anlar yaşattığı gibi koruyucu aileliğin toplumsal önemini de gözler önüne serdi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı