Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli Gerçekleştirildi

2 Min Read

Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Panel Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürlüğü iş birliğiyle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Kadına Yönelik Şiddetin İzleri” konulu bir panel düzenlendi. Etkinlik, Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Salonu’nda geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, kadına yönelik şiddet asla hoşgörü gösterilemez” ifadelerini kullanarak, bu konuda devletin en yüksek düzeyde bir mücadele yürüttüğünü vurguladı. Aykut, Erzurum’da kadınlara yönelik sunulan koruyucu, önleyici ve destekleyici hizmetlerin güçlü şekilde sürdürüldüğünü de dile getirdi.

Etkinlikte söz alan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversitenin toplumsal sorumluluk bilinci çerçevesinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi için akademik ve bilimsel katkılar sunduğunu belirtti. Ayrıca, kamu ve üniversite iş birliğinin bu alandaki farkındalığı artırma yönünden kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Erzurum Teknik Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtinur Möngü, etkinliğin amacını ve akademik önemini vurguladı. Panelde, üç akademisyen kadına yönelik şiddeti çeşitli açılardan ele alan sunumlar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ayşe Gürol, “Cinsiyete Dayalı Şiddet – Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı sunumunda şiddetin toplumsal kökenlerine dikkat çekti. Prof. Dr. Elif Küçük Durur, “Medyada Kadına Yönelik Şiddet” sunumunda medya dilinin ve görsel içeriklerin şiddet algısı üzerindeki tesirlerini değerlendirdi. Doç. Dr. Esra Karakuş Umar ise “Türkiye’de Kadın ve Sosyal Etkileşim” konulu sunumunda kadınların sosyal yaşamda karşılaştıkları zorlukları ve çözüm önerilerini paylaştı.

Panelin sonunda katılımcı akademisyenlere teşekkür belgeleri, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut tarafından verildi.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version